The New Face of Science

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Unde: British Council

Calea Dorobantilor nr. 14
Bucuresti

Programari:

duminica, 29 sep, 10:00 - 12:00

British Council te asteapta cu o prezentare a competitiei de comunicare a stiintei pentru tineri “FameLab” si a altor proiecte de implicare a publicului tanar in domeniul stiintei si tehnologiei din Marea Britanie.

FameLab International este o competitie internationala de comunicare a stiintei organizata de British Council in asociere cu Cheltenham Science Festival din Marea Britanie in peste 20 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, America si Africa de Sud.

Competitia se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care viseaza sa isi impartaseasca pasiunea pentru stiinta si tehnologie cu un public mai larg. Fiecare participant are la dispozitie trei minute pentru a prezenta la alegere o tema legata de inginerie si stiinta, matematica sau medicina. Prezentarea va trebui sa fie distractiva, originala, sa aiba acuratete stiintifica si sa atraga atentia publicului neavizat.

Anul acesta, British Council a organizat cea de-a VI-a editie a competitiei Famelab in Romania. In urma preselectiilor regionale din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, si a preselectiei online (pe baza unei prezentari video), au fost selectati 12 finalisti. Acestia au concurat in cadrul finalei FameLab Romania. Castigatorul FameLab Romania a fost prezent alaturi de finalisti Famelab din alte 22 de tari  la finala internationala care s-a desfasurat in cadrul Cheltenham Science Festival din Marea Britanie.

Jurnalistul de stiinta Catalin Mosoia va prezenta o serie de alte proiecte care urmaresc cresterea nivelului de educatie stiintifica in randul publicului. In urma participarii la eveniment veti putea cunoaste o “noua fata a stiintei”, mai atragatoare pentru tineri si nu numai.